موتور برق، دستگاهی است که به طور مستقل، در تولید نیروی برق با ولتاژ مختلف، فعالیت میکند. این دستگاه با داشتن مدلهای مختلف، کاربرد متفاوتی در فعالیتهای صنعتی و خانگی دارد. نیروی برق تولید شده با این دستگاه، برای تمامی تجهیزات برقی، قابل استفاده است. در این مطلب، با انواع این دستگاه و نکات مهم درباره خرید آن، آشنا خواهید شد. جهت خرید موتور برق و بهترین مدل ها از برترین برندهای این محصول، میتوانید از فروشگاه اینترنتی ابزارآلات ایران تولز، مدلهای جدید و کاربردی آن را مشاهده کنید و به صورت آنلاین تهیه نمایید.
موتور برق چیست؟
در بیشتر فعالیتهای صنعتی، تولیدی و خانگی، دسترسی دائمی به برق وجود ندارد. قطعی برق شهری در طول روز به دلیل نوسانات برقی و یا شرایط جوی، امکان استفاده از برق را غیر ممکن میسازد. همچنین ممکن است در محیطهای دور افتاده یا مناطق خاص، برق کشی به آن منطقه انجام نشده باشد. از این رو برای آغاز فعالیتهای مختلف و تداوم آنها، باید دسترسی به برق با تجهیزاتی مانند موتور برق انجام شود. موتور برق، یک مولد برق بسیار کاربردی میباشد که بدون نیاز به کوچکترین ولتاژ جریان برق، میتواند در تولید برق مؤثر واقع شود. این دستگاه با فعالیت تولید برق، در همه مناطق جغرافیایی قابل استفاده میباشد.
پیشنهاد میکنیم حتما درباره موتور برق چیست و چه کاربردی دارد بیشتر بخوانید.
ابعاد این دستگاه، براساس نوع مدل متفاوت میباشد. از این رو امکان استفاده از آنها در محیطهای بزرگ و کوچک براساس ابعاد و سایز موتور برق، قابل انجام میباشد. این دستگاهها، از سوخت برای آغاز و ادامه فعالیت تولید برق استفاده میکنند. سوخت این دستگاهها به سه نوع گاز، گازوئیل و بنزین، تقسیم میشوند. هر یک از سوختهای مصرفی موردنظر، میتوانند در منبع ذخیره یک دستگاه موتور برق قرار بگیرند و فعالیت آن دستگاه را سبب ساز شوند.
دستگاههای موردنظر با توجه به نوع سوختی که دارند، از سیستم احتراق و سیستم فنی متفاوتی برخوردار هستند. از این رو باید برای استفاده از آنها، سوختی انتخاب شود که ساختار فنی دستگاه با نوع سوخت موردنظر، تطابق داشته باشد. به عبارتی نمیتوان برای دستگاه موتور برق بنزینی از سوخت گازوئیل استفاده کرد. انواع دستگاه های موتور برق، علاوه بر تفاوت در نوع سوخت مصرفی، در میزان ولتاژ برق مصرفی و همچنین زمان کارکرد آن با یکدیگر تفاوت دارند. برخی از این دستگاهها با توجه به دائم کار بودن، میتوانند مدت زمان طولانیتری را در ۲۴ ساعت شبانه روز، فعالیت نمایند. اما برخی دیگر با ساختار فنی خاص، فقط توانایی فعالیت چند ساعت در روز را دارند.
نحوه کارکرد موتور برق
از این محصول برای برقرسانی به سیستم روشنایی، سیستم خنککننده و گرمکننده، تجهیزات تولیدی، دستگاههای سورتینگ، پمپ آب و… استفاده میشود. برق خروجی تولید شده از این دستگاه، میتواند به طور مستقیم در اختیار سیستمهای نامبرده شده قرار بگیرد و آغاز یا ادامه فعالیت آنها را منجر شود. موتور برق ها دارای سه قسمت ساختاری مهم میباشند که کارکرد دستگاه را تعیین میکنند. به عبارتی فعالیتهای این سه قسمت در موتور برق، سبب تولید برق میشود و امکان استفاده از آن را فراهم میکند. موتور دستگاه، ژنراتور و همچنین تنظیمکننده میزان آمپر برق، سه قسمت مهم دستگاه میباشند.
با استفاده از سوخت مصرفی و سوزاندن آن، موتور شروع به حرکت میکند و انرژی حرکتی را تولید میکند. این انرژی به انتقال به ژنراتور موجود در دستگاه، منجر به آغاز فعالیت آن میشود و نیروی الکتریکی یا همان برق توسط ژنراتور تولید میشود.
جهت استفاده از نیروی برق تولید شده، باید دستگاه مطابق با نوع برق مورد انتظار، به صورت آمپری، تنظیم شود. قطعه تنظیمکننده آمپر برق، نیروی الکتریکی را با ولتاژ تعیین شده، در اختیار قرار میدهد. سپس برای استفاده از آن، باید توسط مبدل و یا رابطهایی، نیروی برق را در اختیار تجهیزات و یا سیستمهای مختلف قرار داد.
انواع موتور برق
موتور برقها براساس نوع استفاده به دو نوع خانگی و صنعتی تبدیل میشوند. که در ادامه مشخصات هر یک ذکر میشود.
-
موتور برق خانگی
- این محصول دارای ابعاد کوچکی میباشد و قابل حمل است.
- از سوخت ارزان و غیر سمی استفاده میکند.
- تولید صدای کمتری دارد.
- کار با آن ساده و راحت میباشد.
- امکان اتصال به سیستم روشنایی کلی ساختمان و یا موتورخانههای کوچک خانگی را دارد.
- نیروی برق را در ولتاژ کمتری تولید میکند.
- به صورت موقت کار طراحی و ساخته شده است.
- در منازل، کارگاههای کوچک و همچنین فعالیتهای سیار استفاده میشود.
-
موتور برق صنعتی
- این دستگاه، دارای ابعاد بزرگتری است.
- از انواع سوخت براساس نوع مدل دستگاه استفاده میکند.
- میزان سر و صدای بیشتری نسبت به موتور برق های خانگی دارد.
- دارای سیستم پیشرفته میباشد که نیاز به آموزش برای استفاده دارد.
- ولتاژ برق را تا میزان ۲۰۰۰۰ آمپر تولید میکند که برای تجهیزات بزرگ صنعتی و تولیدی مناسب میباشد.
- دارای کارکرد موقت یا دائم کار میباشند.
- در انواع کارخانهها، پالایشگاهها، بیمارستانها و مراکز بزرگ صنعتی قابل استفاده میباشد.
- نیاز به سرویس دورهای دارد و نگهداری پر هزینهای را دارا میباشد.
موتور برقها براساس نوع سوخت مصرفی به سه دسته بنزینی، گازی و دیزلی تقسیم میشوند:
-
موتور برق گازی
از سوخت گاز طبیعی و گاز شهری استفاده میکند. دارای سیستم فنی بسیار روان و بدون ریسکی میباشد. امنیت استفاده بالاتری دارد که برای فعالیتهای خانگی و کوچک مناسب میباشد.
-
موتور برق گازوئیلی (دیزلی)
این موتور برق از گازوئیل برای سوخت استفاده میکند. امکان تولید نیروی الکتریکی با ولتاژ بالا را دارد. موتور برقهای صنعتی بزرگ برای فعالیت بدون ریسک و دائم کار، در نوع دیزلی طراحی شدهاند.
-
موتور برق بنزینی
این دستگاه، برای فعالیت خانگی و صنعتی مناسب میباشد. برخی از موتور برق های صنعتی بزرگ، در نوع بنزینی طراحی شدهاند. به عنوان دستگاه گران قیمت با سوخت گران در بازار شناخته میشود. موتور برقهای کوچک خانگی، مسافرتی و بیصدا که ابعاد کوچک و قابل حملی دارند، در نوع بنزینی ساخته میشوند که امکان دسترسی به سوخت بنزین برای استفاده از آنها، راحت باشد.
بهترین نوع موتور برق
برای تعیین بهترین نوع موتور برق، باید به موارد مختلفی اشاره شود. نوع سوخت، میزان صدا، مدت زمان کارکرد و… در تعیین بهترین نوع موتور برق دخالت دارند. اما با توجه به تفاوت نوع کارکرد (صنعتی یا خانگی بودن) نمیتوان بهترین نوع آنها را معرفی کرد.
به طور کلی موتور برق دارای سوخت بنزین، برای فعالیتهای خانگی مناسب میباشد که ضمن در دسترس بودن سوخت بنزین، فعالیت بیصدا و کاربردی دارد. اما به مراتب، هزینه فعالیت گرانتری دارد؛ چون سوخت بنزین، سوخت گرانی میباشد.
اما موتور برق صنعتی در نوع گازوئیلی برای فعالیتهای تولیدی و… مناسب میباشد. این محصولات با توجه به اینکه دارای صدای بالا و نگهداری پرهزینهای است، میتواند برق را با ولتاژ دقیق تعیین شده و بدون نگرانی در اختیار فعالیتهای صنعتی قرار دهد.
ارزان ترین و گران ترین موتور برق
هزینه سوخت و هزینه خرید موتور برق، دو عامل بسیار مهمی هستند که در خرید این دستگاه، مورد توجه قرار میگیرند. در بین سوختهای مصرفی انواع موتور برق، گازوئیل ارزانترین سوخت میباشد که میتواند فعالیت تولید برق را با صرفهجویی عالی منجر شود. اما بنزین به عنوان گرانترین سوخت، صرفه اقتصادی مناسبی را برای تولید برق ندارد. از این رو توصیه میشود اگر هزینه سوخت برای شما مهم است، نوع دیزلی این محصول را تهیه کنید.
موتور برق های دیزلی، ساختار فنی پیشرفته و حرفهای دارند و از سیستم آب خنک و هوا خنک بهره میگیرند. این امر افزایش هزینه تولید را منجر میشود. در نتیجه گرانترین موتور برق در بازار جهانی، انواع موتور برق های دیزلی میباشند.
اما از نظر هزینه تولید، موتور برق های گازوئیلی، بیشترین قیمت را نسبت به موتور برق های گازی و بنزینی دارند. توصیه میشود که برای فعالیتهای صنعتی و خاص، جهت دسترسی به برق، موتور برق های دیزلی را تهیه کنید که ضمن هزینه بالای خرید، ارزش خرید بسیار مناسبی را دارند.
بهترین برندهای موتور برق
برندهای موتور برق، تأثیر بسزایی در کیفیت کارکرد و نوع استفاده از محصولات آنها دارد. برند خوب با بهرهگیری از مدرنترین فناوری، محصولی درجه یک و ماندگار را تولید میکند. در بازار جهانی برند یاماها و برند هوندا کشور ژاپن، برند کوپ و کیپور کشور چین و همچنین برند رونیکس کشور ایران، جزء بهترین و پرفروشترین برندهای موتور برق شناخته شدهاند.
نکات مهم در خرید موتور برق
در تهیه یک موتور برق باید مواردی در نظر گرفته شود تا انتظار خریدار از نوع کارکرد دستگاه، مدت زمان استفاده و… به دست آید.
- در ابتدا نوع فعالیت خانگی و صنعتی دستگاه را تعیین کنید.
- به حداکثر و حداقل توان خروجی دستگاه توجه کنید و متناسب با ولتاژ برق مورد نیاز، دستگاه مناسب را انتخاب نمایید.
- به ابعاد دستگاه توجه کنید و متناسب با محل قرارگیری و نوع مصرف، مناسبترین سایز آن را انتخاب نمایید.
- نوع سوخت دستگاه را بررسی کنید و سوخت مصرفی مناسب با نوع فعالیت خود را انتخاب کنید. سوختهای بنزینی برای فعالیتهای کوتاه مدت و سوختهای گازوئیلی برای فعالیتهای بلند مدت و دائم کار مناسب هستند.
- به نحوه استارت دستگاه توجه کنید. موتور برق با استارت هندل و دستی، ارزان قیمت و موتور برق با استارت اتوماتیک، گرانترین قیمت را دارد.
- در صورتی که محل نصب دستگاه با محل فعالیت نیروی کار یا ساکنین منزل، نزدیک است، به میزان صدای دستگاه توجه کنید.
- در صورتی که از محصول برای فعالیتهای سیار و خانگی استفاده میشود، حتماً به سایز و وزن آن دقت کنید و محصولی را انتخاب کنید که به راحتی قابل حمل باشد.
- به تعداد و همچنین نوع خروجی موتور برق توجه کنید. تعداد خروجی بیشتر با توجه به نوع فعالیت صنعتی یا خانگی شما، باید هماهنگ باشد.
- به پایه و نوع قرارگیری دستگاه خانگی و صنعتی روی زمین دقت کنید. عدم اثبات و ارتباط کامل دستگاه روی زمین، خطر برق گرفتگی را افزایش میدهد.
- به خدمات پس از فروش برند انتخابی توجه کنید. برند دارای ضمانت و خدمات پس از فروش، قابل اعتماد میباشد.
خرید اینترنتی انواع موتور برق
برای خرید آنلاین انواع دستگاه موتور برق، نیاز است تا شرایط فروش و همچنین اعتبار مراکز فروش بررسی شود. مرکز فروش آنلاین این دستگاه، باید دارای سابقه فعالیت و مجوز فروش آنلاین باشد. همچنین ایجاد شرایطی برای ارتباطگیری با مشتریان به صورت آنلاین و یا تلفنی، از شرایط ملزوم میباشد که خریداران باید به آن دقت نمایند.
بهترین نوع موتور برق را از کجا بخریم؟
مجموعه ایران تولز با بهرهمندی از شرایط فروش ویژه، توانسته است نیاز متقاضیان این محصول را رفع نماید. متقاضیان میتوانند با مراجعه به صفحه ایران تولز، انواع مدلهای دستگاه موتور برق را مشاهده نمایند. قیمت مناسب محصولات ایران تولز، منصفانهترین قیمت در بین محصولات آنلاین میباشد. شما با آگاهی از نکات ویژه خرید موتور برق، میتوانید بهترین مدل و نوع این دستگاه را از سایت ایران تولز به صورت آنلاین تهیه نمایید.