موتور برق دیزلی و بنزینی در مفهوم گسترده مشابه به هم میباشند. هر دو نشانه دهنده موتورهای احتراق داخلی هستند که به طور خاص برای تبدیل انرژی شیمیایی موجود در سوخت به انرژی مکانیکی ایجاد شده اند. انرژی مکانیکی باعث میشود که پیستونها در سیلندرهای موتور به سمت بالا و پایین حرکت کنند. آنها از طریق میلههای اتصال به میلنگ متصل میشوند. حرکات آنها ایجاد حرکت چرخشی لازم برای حرکت خودرو به جلو میشوند. اگر قصد خرید موتور برق را دارید، فروشگاه اینترنتی ابزار آلات ایران تولز با بهترین قیمت و کیفیت کلیک کنید.
هر دو نوع موتور برق از طریق یک سری احتراق سوخت را به انرژی مکانیکی تبدی میکنند. تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی این است که چگونه این احتراق رخ میدهد. امروز موتور برق در انواع مختلفی در بازار عرضه میشوند موتور برق دیزلی و موتور برق بنزینی در واقع این نوع تقسیم بندی بر اساس نوع سوخت مصرفی میباشد. این دو نوع موتور برق شاید از لحاظ ظاهری شبیه به یکدیگر باشند ولی تفاوتهایی با یکدیگر دارند که در ادامه به تفاوتهای این دو موتور برق بنزینی و دیزلی میپردازیم و شما با آنها آشنا میکنیم.
{ اگر علاقهمند به کسب اطلاعات بیشتر راجب موتور برق ها هستید، پیشنهاد میکنیم مقاله موتور برق چیست را مطالعه کنید.}
موتور برق دیزلی چیست؟
موتور برق دیزلی دستگاهی است که برای سوخت و کار کردن نیاز به گازوئیل دارد. از گازوئیل برای تبدیل انرژی شیمیایی ماده سوختنی به انرژی مکانیکی استفاده میشود. قیمت سوخت گازوئیل به نسبت کمتر از بنزین است اما چگالی انرژی بالاتری دارد یعنی در مقاسه با حجم بنزین، انرژی بیشتری میتوان از گازوئیل استخرج کرد.
موتور برق بنزینی چیست؟
در موتور برق بنزینی برای تبدیل انرژی شیمیایی به مکانیکی بنزین مصرف میشود.
تفاوت موتور برق بنزینی و موتور برق دیزلی
همانطور که بیان کردیم موتور برق بنزینی و دیزلی از نظر ظاهری شبیه به یکدیگر میباشند تفاوت آنها در راندمان سوخت و چگونگی این احتراق میباشد که در اینجا به چند نمونه تفاوتهای این دو نوع موتور برق بنزینی و دیزلی میپردازیم. قبل از آن اگر قصد خرید موتور برق را دارید، پیشنهاد میکنیم قبل از خرید مقاله راهنمای خرید موتور برق را با دقت بخوانید تا خریدی عالی را تجربه کنید.
-
راندمان سوخت
در موتور های بنزینی ابتدا سوخت با هوا مخلوط میشود و سپس توسط پیستون فشرده میشود. سپس توسط جرقههای شمعها اشتغال صورت میگیرد. در موتورهای دیزلی هوا قبل از مخلوط شدن با سوخت فشرده میشود. از آنجایی که هوا هنگام فشرده شدن گرم میشوند سوخت را مشتغل میکند. از آنجایی که قیمت بنزین بیشتر از گازوئیل است استفاده از موتور برق گازوئیلی برای مصرف کننده هزینه کمتری را به همراه خواهد داشت و همینطور مصرف سوخت در موتور برقهای بنزینی بیشتر از گازوئیلی است بنابراین متخصصین در این زمینه سعی دارند مصرف سوخت را کاهش دهند.
-
نوع سوخت مصرفی
از مهمترین تفاوت بین موتور برق دیزلی با بنزینی نوع سوخت مصرفی آنها میباشد که موتور برق دیزلی از گازوئیل استفاده میکند و موتور برق بنزینی مصرف سوخت آن بنزین میباشد. گازوئیل نسبت به بنزین سنگینتر است و در نتیجه کندتر اشتغال پیدا میکند . مقدار کمتری co2 و متان ساطع میکند اما سطوح بالاتری از ترکیبات مضر نیتروژن تولید مینماید. بنزین بسیار سریع و با سرعت زیادی دچار احتراق میشود با توجه به به این که بنزین سریعتر از گازوئیل دچار احتراق میشود امنیت موتور برق دیزلی بیشتر از بنزینی است.
-
سیستم خنک کننده
سوختن بنزین یا گازوئیلی گرمای زیادی را تولید میکند و اگر این گرما به طور موثر کاهش نیابد ممکن است به موتور آسیب برساند و تعمیرات پرهزینه ای را به دنبال داشته باشد. برای حل این مشکل هر موتور برق چه بنزینی و دیزلی دارای سیستم خنک کننده هستند. موتور برق از سیستم هوا خنک یا آب خنک برای کاهش دما در دستگاه استفاده میکند که موتور برق بنزینی از هوا خنک استفاده میکند وسیستم خنک کننده دیزلی از آب خنک میباشد، همین تفاوت باعث شده است از لحاظ قیمت موتور برق دیزلی قیمت بیشتری نسبت به بنزینی داشته باشد.
-
طول عمر
گازوئیل بر اثر تراکم و دما اشتغال پیدا میکند ولی بنزین باید جرقه شمع صورت بگیرد تا مشتغل شود و همینطور برای احتراق بنزین نیاز است که یک روان کننده داخل به موتور اضافه شود. از آنجایی که هنگام احتراق فشار ناشی از آن بیشتر به موتورهای بنزینی وارد میشود طول عمر موتور برق بنزینی نسبت به گازوئیلی یا دیزلی کمتر است. البته امروز با پیشرفت تکنولوژی موتور برقهایی تولید شده است که کیفیت بالایی برخوردار هستند و سالها میتوانید از آنها استفاده نمایید.
-
نوع استارت
یکی دیگر از تفاوتها در موتور برق دیزلی و بنزینی در نوع استارت زدن آن میباشد. موتور برق گازوئیلی با کمک فشرده کردن هوا در دخل سیلندر وسپس گرم کردن موتور استارت میزند ولی موتور برق بنزینی اول استارت میزند و سپس برق تولید میکند. که این فرآیند گرم کردن موتور در هوای سرد با اختلال روبه رو میشود ولی راه حلی برای آن است استفاده یک شمع گرم کن در موتور برق دیزلی که این مشکل را برطرف کرده است. به طور کلی روشن کردن موتور برق بنزینی راحت تر از دیزلی میباشد.
-
وزن
موتور برقهای بنزینی در اندازه و سایزهای کوچک تولید شدهاند قابلیت حمل و جابه جایی آنها به نسبت آسان است. پس از لحاظ وزن نسبت به موتورهای دیزلی سبکتر میباشند. موتور برق دیزلی با توجه به کارکردی که دارند، انفجار بر اثر تراکم و حرارت صورت میگیرد وزن بیشتری نسبت به بنزینی دارند. زیرا هنگام احتراق ماده سوختنی تنش حاصل از انفجار کنترل شود به همین دلیل به دور موتور برق دیزلی یک شاسی ساخته شده است که همان وزن آن را سنگین تر میکند.
مزایای موتور برق بنزینی
این موتور برق دارای مزایای زیادی از جمله:
- موتور برق بنزینی دارای قابلیت حمل آسانی میباشد زیرا در اندازهای کوچک تولید شده است.
- وزن کمتری دارد.
- استفاده از موتور برق بنزینی برای همه آسان است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.
- سرو صدای کمتر دارد.
- نوسانات دما و رطوبت تاثیری بر روی عملکرد آنها ندارد.
معایب موتور برق بنزینی
علاوه بر مزایای زیاد آن دارای معایبی نیز مانند:
- مصرف سوخت بالا
- هزینه سوخت بیشتر
- عمر و دوام کمتر
مزایای موتور برق دیزلی
موتور برق دیزلی یک موتور برق عالی برای استفاده میباشد که ما در چند مورد به مزیت های آن میپردازیم:
- امنیت بیشتر
- مصرف سوخت کمتر
- هزینه های نگهداری پایین
- به دلیل پایین بودن قیمت سوخت دیزلی هزینه های عملیاتی پایین است.
- به دلیل اینکه موتور دیزلی آرامتر میسوزند دوام و عمر بالاتری دارند.
معایب موتور برق دیزلی
علاوه بر مزایای زیاد این دستگاه، دارای معایبی نیز است که ما چند مورد آن را به شما عزیزان ارائه دادهایم:
- هزینه تعمیرات نسبتا بالا
- دسترسی به سوخت گازوئیلی آسان نیست.
- آلودگی صوتی و صدای موتور بیشتر از بنزینی است.
- به دلیل انتشار مقادیر زیادی دود برای محیط زیست مضر هستند.
موتور برق بنزینی بخریم یا دیزلی؟
یکی از سوالات پرتکرار خیلی از افراد هنگام خرید موتور برق این است که چه نوع موتور برق را خریداری کنیم. با توجه به کارکرد، مزیت و معایب که در بالا بیان شد، گازوئیل و بنزین هر دو سوختهای خوبی برای موتور برق میباشند. موتور برقهای بنزینی بیشتر برای مصارف خانگی و نیمه صنعتی میباشد و موتور برقهای دیزلی یا همان گازوئیلی در مصارف سنگین و صنعتی کاربرد بیشتری دارد.
حالا شما با توجه به نیاز و کاربردی که از این موتور برق برای استفاده نیاز دارید میتوانید موتور برق مورد نیازخود را خریداری کنید. فروشگاه ابزارآلات ایران تولز شما را در خریدن موتور برقهای صنعتی، نیمه صنعتی، یا موتور برقهای دیزلی و بنزینی و دیگر ابزار آلات مربوط به مصارف خانگی و صنعتی که مورد نیاز شما عزیزان است همراهی مینماید.